Tietoa suomalaisten arvoista, asenteista ja arjesta

Arvot 360° on tarkoitettu niille, jotka haluavat syvällisesti ymmärtää, millaiseen suuntaan yhtä hyvin ”tolkun ihmiset” kuin äärilaidatkin vievät suomalaisuutta.

Suomalaisille turvallisuus ja jatkuvuus ovat tärkeitä. Tämä on faktaa.

Älä kuitenkaan hyväksy puhetta ”suomalaisista” vaan selvitä ensin, millaisiin ”suomalaisuuksiin” me jakaudemme. Turvallisuus merkitsee yhdelle sitä, että puolustamme kotia, uskontoa ja isänmaata. Toiselle turvallisuus taas merkitsee sitä, että hän saa ajatella vapaasti, matkustaa vapaasti ja valita asuinpaikkansa missä tahansa maailmassa kenenkään estämättä.

Arvot ovat osa erilaisten asenteiden ja arjen ratkaisujen taustalla. Olemme harvinaisen yhtenäinen kansa, mutta erot arvoissa ovat merkittäviä.

Miten puhuttelet suomalaisia? Entä miten seuraat mielialojen muutoksia? Mikä on pintakuohua, mikä todellista muutosta?

Tunnistamme suomalaisten eri ryhmät

Olet kuullut paljon puhetta suomalaisten polarisoitumisesta. Olemme tutkineet vuosien ajan arvojen kehitystä, mutta emme havaitse polarisoitumista eli sitä, että olisi syntymässä toisilleen kaikissa asioissa vastakkaisia elämäntaparyhmiä.

Arvot 360° -tieto paljastaa, että polarisoitumisen sijasta arvot pirstaloituvat. Samat ihmiset, jotka yhdessä asiassa ovat yksimielisiä, ovat toisissa kysymyksissä vastakkaisissa leireissä. Tämän moniulotteisen kentän hallitseminen auttaa sinua merkittävästi eteenpäin: viestinnässä, tuotekehityksessä ja strategisessa suunnittelussa. Se on ihmisymmärryksen perusta, jonka päälle viestinnän ja palvelujen ratkaisut rakennetaan.

Kuusi suomalaista arvosegmenttiä

  • Kokeilunhaluiset individualistit
  • Passiiviset minä-keskeiset
  • Hyväntahtoiset hengelliset
  • Turvallisuuhakuiset patriootit
  • Yhteisen hyvän puolustajat
  • Tiedonhaluiset vetäytyjät

Lue myös uusi Koti360

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää

Jaakko Kaartinen, henkilökuva
Jaakko Kaartinen

Director of Research

040 727 6089

jaakko.kaartinen@insight360.fi